3 Kasım 2017 Cuma

Artan İş İmkanlarıyla Birlikte Dehalar Kripto Para Sektörüne Yöneldi


Kripto paraların dünya gündeminde başı çektiği günlerde, dünya çapında bir çok genç üniversitelerdeki kriptografi ve kripto paralar hakkında derslere akın etmeye başladı.
Bitcoin’in değeri artıyor, ve öğrenciler kendilerini üniversitelerin akredite edilmiş derslerine hazırlayarak bu yeni pazara girmeye çalışıyorlar.
Bitcoin ve Blockchain dünyasındaki iş imkanlarının artmasıyla birlikte yeni neslin dahi çocukları da kripto para dünyası için daha fazla kafa yormaya başlıyorlar.

Çok popüler

Dan Boneh, Stanford Bilgisayar Güvenliği Laboratuvar’ı yardımcı yöneticisi ve kriptografi profesörü, güvenlik ve kriptografinin üniversitelerin bilgisayar bilimi fakültesinde machine learning (makine öğrenimi)’den hemen sonra gelerek ikinci en popüler konu olduğunu söyledi.
Ve ekledi: “Bir çok insan kripto paralardaki yüksek değerlerden etkilenmiş durumdalar. Kripto paralar kriptografiyi öğretmek için mükemmel bir yol. Şu anda kriptografiyle ilgili daha önce bulunmayan bir çok uygulama var.”
Popülerlikteki bu artış bütün ilgiyi çeken dijital paranın, yani Bitcoin’in yükselmesiyle açıklanabilir. Bitcoin oldukça revaçta, ancak şimdi ise bu devrimci teknolojide yatırımcı olmanın da ötesinde ikinci bir dalga daha geliyor.
2015’te Boneh, Bitcoin ve kripto paralar üzerine ders vermeye başladı ve bu dersler hemen 100’den fazla öğrencinin dikkatini çekti. Boneh Coursera üzerinden verdiği kriptografi dersine bir milyondan fazla insanın yazıldığını söyledi.

Kampüsler arasında yayılma

Pittsburgh’da, Carnegio Mellon üniversitesinden Vipul Goyal, Boneh’in interaktif online ders notlarını Kriptografide Özel Konular isimli ilk defa verilen derste kullanmaya başladı.
20’ye yakın öğrenci, çoğu doktora adayı olmak üzere, blok zinciri ve kripto paralar üzerine dersler alıyor.
Bu eğilim yalnızca iki üniversitede bulunmuyor: Berkeley’deki University of California da geçtiğimiz sene Kripto Para Sanatı isimli bir ders başlattı ve 2015’te ise Massachusetts Institute of Technology‘deki Medya Laboratuvarı ise Dijital Para Girişimi’ni başlattı.
Bitcoin’in altında yatan teknoloji olan blok zinciri ve bunun arkasındaki teori Kriptografi de bunla ilişkili olan işlerin büyümesiyle birlikte ilgisini artırdı.
Üniversite öğrencilerinin bu alana ilgi göstermesi, bu yükselen teknolojinin büyümeye aç ve ek insan sermayesine gereksinimi olduğundan gayet anlaşılabilir bir durum.

0 yorum: