9 Kasım 2017 Perşembe

Fiat Paraya Yakında Gülecekler!


Fiat Paraya Yakında Gülecekler!


Tip Draper özellikle 20 dolarlık Bitcoin yatırımının yalnızca üç yılda yüzde bin artmasıyla Bitcoin hakkında kendinden emin olmaya devam ediyor. Draper’ın şimdiki tahminlerine göre ise önümüzdeki beş yılda fiat para olarak bilinen şimdiki kullandığımız para öyle işe yaramaz olacak ki, gülünecek hale gelecek.
Teknoloji yatırımcısı olan Draper; Skype, Tesla ve Twitter gibi kurumları destekleyerek adeta bir servete ulaştı. İlk olarak 2014 yılında bir devlet müzayedesinde Silk Road’dan haczedilen 30,000 Bitcoin’i alarak başladı.

Stoklara gülmeyin

Draper bebek ICO girişimi Tezos’un skandala karışmasından ve toplu davaya yol açmasından sonra bile savunmaya devam ederken, aynı zamanda dijital paraların atası olan Bitcoin’le ilgili Forbes’a kendinden emin bir demeç veriyor:
“Beş yıl içinde, eğer fiat parayı kullanmaya devam ederseniz, size güleceklerdir. Bitcoin ve diğer kripto paralar o kadar revaçta olacak ki, fiat paralara ihtiyaç duyulmayacak bile.”
Bitcoin ve diğer kripto para piyasasının değeri yakın bir zamanda 200 milyar dolara ulaşarak Wall Street’in tekrar Bitcoin’le ilgili gelecek vaad ederek insanları daha da heyecanlandırdı. Her ne kadar küresel anlamda fiat paranın değeri trilyonlarca dolar olsa da, Bitcoin bu sene %600’ün üzerinde artarak fiat paraya doğru adeta bir roket gibi ilerliyor.

Fiat sınırı

Draper ayrıca fiat sisteminin nasıl limitlerinin olduğunu ve aynı limitlerin günümüzün ileri görüşlü ve yenilikçi nüfusu için de geçerli olduğunu açıklıyor.
Herhangi bir para birimi için sınırları geçmek kimse için memnun edici veya kolay bir şey değil. Örneğin Nijerya Naira’sının değeri siz sınırı geçtikten sonra %30 düşüyor. Arjentin’in dışında yerel para birimi olan peso neredeyse değersiz, ve bu durumlar başka ülkeler için de geçerli.
Zimbabwe ve Venezuela’da para birimlerinin değeri neredeyse yok oldu, yıkılmanın neredeyse eşiğinde; ve Bitcoin ise yıkılmış parçaları toplamak için bir hamle yapıyor.

ICO’lar için bir gelecek

Draper’ın adı Tezos tarafından lekelenmiş olsa da, halen altcoin‘ler ve ICO’larda bir gelecek görüyor. Yüzlerce hatta binlerce farklı dijital paranın olacağını söyleyen bilyoner ayrıca ekliyor:
“Hepsinin birbiriyle ilişkisi olacak ve hepsi arasında bir döviz kuru olacak. Benim tahminim hepsi sahip olduğunuz tek bir cüzdan etrafında toplanacak ve örneğin Starbucks’tan bir kahve aldığınızda cüzdanınız hangisinin en çok değeri varsa onla ödeme yapacak.”

0 yorum: