8 Kasım 2017 Çarşamba

Bitcoin Cash Geliştiricileri Kasım Hard Fork’u Hakkında Konuştu

Bitcoin cash’in ardındaki açık kaynak geliştiriciler, çok önceden vermiş oldukları sözlerine sadık olduklarını gösteriyorlar.


Alternatif bitcoin yazılımının arkasındaki geliştiriciler bu hafta, geçtiğimiz Ağustos ayında verdikleri sözü tutacaklarını doğrular nitelikte bir adım attılar. Yazılımın piyasada rekabet edebilir halde olması için, kodun belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekiyor. Dün yayınlanan bir gönderide Bitcoin cash geliştirici ekibi, yazılımın kurallarını 1 Kasım tarihinde, bir hard fork aracılığıyla değiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Kasım ayının on üçünde etkinleştirilmek üzere yeni yazılımın, yeni kuralları sistemle uyumlu hale getirmesi hedefleniyor. Bu değişimin, acil zorluk ayarlaması (EDA) kuralı olarak bilinen belirli kodları, tam tersine çevirmeyi planladığı bildirildi. Bu durum ise, Bitcoin cash artık blockchain’ini güvenli hale getirmek isteyen madencileri cezbedecek şeklinde yorumlanabilir.
Bitcoin ve Bitcoin cash aynı madencilik algoritmasını kullandığı için uyumlu yazılım kullanan madencilerin, ağlar arasındaki değişim için istekli olduklarını bildirdi. Esasen acil zorluk ayarlaması (EDA) kuralının ardındaki düşünce; kâr getiren madencileri sisteme çekmek için, madencilik zorluğunu dinamik anlamda aşağıya indirmekti.
EDA kuralının başlangıcından itibaren sistemin lehinde faaliyet gösterdiği görülse de geliştiriciler, bu kuralın ağda oldukça uzun bir süre kullanıldığı kanaatine vardılar.
Konuyla ilgili gönderide paylaşılan ifadeler şu şekilde:
“Orjinal Bitcoin cash EDA’sı Bitcoin cash’in küçük bir zincir olarak işlev görmesine olanak sağlıyor ve hash oranında düzensiz bir dalgalanma meydana getiriyor. Bu şu an için sorun teşkil ediyor çünkü kullanıcılar için hızlı onaylamaları sürekli olarak engelliyor ve coin programlarını köklü bir şekilde değiştiriyor.”
Yeni bir algoritma; önceki 144 blok üzerinden ağa sağlanacak hesaplama gücüne dayanarak, her 600 saniyeyi uyumlu hale getirecek. Bu fikre göre zorluk, gerçek zamanlı bir madencilik etkinliğine yanıt olarak çabucak ayarlanacak.
Gönderiye göre geliştirici ekibin üyeleri şu sıralar; bütün bunlar hakkında bir farkındalık oluşturma girişiminde bulunarak borsalar, cüzdanlar ve madenciler ile etkileşim haline geçtiler.
Kaynak: Coindesk

0 yorum: