3 Kasım 2017 Cuma

Silikon Vadisi Yatırımcılarının Gözdesi: Bancor


Geride kalan haftalarda bu zamana kadar en fazla yatırım alan ICO’lardan Filecoin (257 milyon dolar) ve Tezos’a (232 milyon dolar) değinmiştik. Şimdi ise sırada Tim Draper da dahil olmak üzere pek çok Silikon Vadisi efsanesinin yatırım yaptığı Bancor var.

Bancor Nedir

Bancor, uluslararası para transferlerinde 3. kişi ve kurumları devre dışı bırakacak, bütün kripto koinlerin ve tokenlerin Bancor’a ait “Smart Token”ler ile takas edilebileceği bir protokol. Bu sayede dünya üzerindeki bütün kripto ve fiat para birimlerini “Smart Contract” dahilinde Bancor protokolü aracılığıyla borsa veya bankaya ihtiyaç olmadan alım satım yapabileceksiniz.

Bancor ICO Dönemi

Bancor, ICO döneminde topladığı 153 milyon dolar ile bu zamana kadar en fazla yatırım alan dördüncü token olma özelliğine sahip. İlk üç sırada ise Filecoin, Tezos ve EOS var ve bu tokenların aldığı yatırım ise sırasıyla 257, 232 ve 185 milyon dolar seviyesinde.
İsviçre merkezli olan Bancor, uluslararası para transferinde büyük gelecek vadettiği için ICO döneminde de pek çok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Bancor’a yatırım yapanlar içerisinde bu sene Startup İstanbul‘da da boy gösteren, Draper Üniversitesinin kurucusu Tim Draper ve blok zinciri girişimlerine yatırım konusunda uzmanlaşmış olan Blockchain Capital da var.
Bancor coin - Coin Desk

Bancor Ekibi – White Paper

Kendi web sitelerinde açıklandığı üzere Bprotocol Vakfı 2017 yılında kurulmuştur;
Bprotocol Vakfı, esas itibari ile üretilebilen tokenların oluşturulması için standart olan Bancor protokolünün geliştirilmesi ve benimsenmesini sağlamak için 2017 yılında kurulmuştur. Bu Akıllı Tokenlar™, kullanıcı tarafından oluşturulan tokenların uzun dönemde ortaya çıkmasına ve değer yaratımının demokratikleştirilmesine olanak tanıyan ağ efekti ve algoritmik fiyatlamadan yararlanır.
Ekibin kurucuları arasında Bernard Lietaer, Guido Schmitz-Krummacher ,Eyal Hertzog, Guy Benartzi gibi isimler de yer alıyor.
Bancor’un Türkçe white paperına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bancor Fiyatı

150 milyon doların üzerinde yatırım alan Bancor’un market hacmi 1.11.2017 tarihi itibariyle 80 milyon dolar seviyesinde. Bu nedenle BitcoinTalk ve Reddit gibi platformlarda Bancor’un beklentileri karşılayamadığı konuşuluyor. Bancor’un fiyatı ise uluslararası borsalarda 2 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bancor Fiyat Grafiği




0 yorum: